29 листопада кафедрою української і зарубіжної літератури був проведений круглий стіл з міжнародною участю “Ольга Кобилянська: літературний (авто)портрет”

29 листопада кафедрою української і зарубіжної літератури був проведений круглий стіл з міжнародною участю “Ольга Кобилянська: літературний (авто)портрет”, присвячений 160-річчю з дня народження  письменниці.

До заходу долучилися викладачі, здобувачі університету і всі небайдужі до творчості Ольги Кобилянської. Доповідачі пропонували подивитися на постать авторки під різними кутами зору. Були обговорені питання самопрезентації  Ольги Кобилянської,  проаналізовано літературну візію постаті майстрині слова в романі О. Саліпи “Оля”; запропоновано дослідити  “епістолярний” портрет письменниці у листах Лесі Українки і згадати маловідомі факти про Ольгу Кобилянську. Цікавою була доповідь і про те, якою авторку бачить молодіжна субкультура. Жваве обговорення доповідей свідчить про живий інтерес до постаті однієї з найяскравіших письменниць української модерної літератури.

Previous Article
Next Article