Звітна онлайн-конференція за результатами проходження педагогічної та перекладацької практик студентами філологічного факультету

19.05.2023 року на філологічному факультеті відбулася звітна конференція з педагогічної та перекладацької практики, на якій здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми навчання підбивали підсумки та ділились враженнями й власними напрацюваннями та здобутками. Основною базою проходження педагогічної практики стала Мелітопольська гімназія №23, деякі студенти проходили практику у закладах загальної середньої освіти за місцем проживання та на базі благодійних організацій.

Під час практики здобувачі мали змогу вдосконалити систему педагогічних умінь і навичок, розвинути фахові та методичні вміння відповідно до особистісно-індивідуального стилю педагогічної діяльності. Випробували себе у ролі вчителя, відчули переваги педагогічної професії, визначили власні професійні інтереси, переконались у психологічній готовності до педагогічної діяльності, на практиці апробували здобуті в університеті теоретичні знання, поліпшили організаторські здібності та вміння.

На підсумковій конференції було обговорено важливі питання пошуку взаємодії між учасниками освітнього процесу, впровадження новітніх технологій навчання, формування іміджу вчителя української та іноземної мов. Студенти презентували здобутий педагогічний досвід, особисті досягнення, демонстрували  презентації,  фото- та відеозвіти, проаналізували труднощі, над подоланням яких ще треба працювати. Результати звіту засвідчили про готовність студентів до роботи у Новій українській школі.

Щодо перекладацької практики, то базами для її проходження цьогоріч були ГО «Прогресильні», Центр соціологічних досліджень МДПУ імені Б. Хмельницького та MNC Group. Здобувачі 4 курсу 419-ф групи та  І курсу магістратури М412-ф групи спеціальністі 035.041 Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська) презентували результати своєї роботи, ділилися враженнями, обговорювали труднощі, окреслювали перспективи застосування набутих знань, вмінь, навичок та сформованих перекладознавчих компетентностей у майбутній професії перекладача. Перекладацька практика студентів пройшла в умовах, які були максимально наближені до умов їх майбутньої професійної діяльності. Спілкуючись з досвідченими перекладачами та носіями іноземної мови на базах практики, студенти отримали не тільки знання, але й набули неоціненного досвіду роботи.

Керівник практик  від філологічного факультету подякувала викладачам кафедр за підготовку студентів і побажала здобувачам успіхів у майбутній професійній діяльності і не зупинятися на досягнутому.

Декан факультету доцент Сіроштан Т.В. висловила слова подяки керівникам баз практик за можливість прийняти наших студентів та окреслила шляхи подальшої співпраці.

  

.

Previous Article
Next Article