ІV факультетський студентський науково-практичний форум «Сучасна філологія: наукові проблеми та їх дослідження»

 

27.04.2023 року на філологічному факультеті Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького в режимі онлайн було організовано та проведено ІV факультетський студентський науково-практичний форум «Сучасна філологія: наукові проблеми та їх дослідження»! Форум, що став традиційним, зібрав у дистанційному форматі викладачів кафедри методики викладання германських мов разом зі здобувачами вищої освіти.

Здобувачі ІІІ-IV курсів нашого університету гідно представили результати своїх наукових досліджень, поділилися досвідом виробничої практики, під час якої відбулася апробація наукових гіпотез та набуття методичного досвіду. Після пленарного засідання відбулася робота таких секцій, як «Проблеми сучасного мовознавства» та «Інноваційні технології у теорії та практиці навчання мови і літератури». 

Під час роботи секції І «ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОГО МОВОЗНАВСТВА» учасниками було презентовано доповіді з їх наукових робіт. Розглядалися актуальні теми досліджень: «Роль запозичень у розвитку словникового складу сучасної англійської мови», «Німецько-українські фразеологічні паралелі (на матеріалі фразеологічних одиниць із гастрономічним компонентом)», «Особливості розмовної англійської в сучасному суспільстві» та інші. Обговорення перших кроків у наукових дослідженнях студентів пройшло в дружній атмосфері жвавої дискусії. Учасники уважно прислухались до порад та коментарів модераторів секцій, які беззаперечно стануть їм у нагоді в наступних доробках.

На секції ІІ «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИЦІ НАВЧАННЯ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ» розглядалися актуальні питання методики викладання англійської мови такі, як особливості навчання англійської мови в умовах реалізації інклюзивної освіти, сучасні підходи до формування лексичних і граматичних навичок англійської мови, використання інноваційних методів, інформаційних технологій таких, як CLIL та ін. Окремо було відзначено доповідь Множинської Вікторії (група 119-ф), присвячену проблематиці інклюзивної освіти. Вдалими були виступи здобувачів Глушко В., Колєснік А., Пальвальової А., Стрельніченко А. та інших.

Усі доповідачі продемонстрували високий рівень володіння матеріалом, уміння науково обґрунтовувати актуальність дослідження, проводити аналіз наукових джерел, робити висновки. Актуальність, зміст доповідей і формат репрезентації сприяли ефективному обміну думками учасників форуму.

Проведена онлайн-зустріч була вкрай плідною й допоможе виокремити перспективи подальших наукових розробок за обраними напрямками.

 

Previous Article
Next Article