Національно-патріотичний захід «Інтеркультурна кухня»

10 листопада 2021 року на філологічному факультеті МДПУ імені
Богдана Хмельницького було проведено національно-патріотичний захід «Інтеркультурна кухня».

Було зазначено, що Мелітополь, як багатонаціональне місто, в якому проживає понад 90 національностей, бере участь у проекті Ради Європи «Інтеркультурні міста». Національно культурні товариства м. Мелітополь організовують фестивалі національних культур, здійснюючи міжкультурний діалог. Здобувачі вищої освіти філологічного факультету на чолі з кураторами та викладачами кафедри методики викладання германських мов Баранцовою І.О., Гостіщевою Н.О. та Харченко Т.І. підготували он-лайн доповіді про таку складову національної культури, як національна кухня.


Від групи 411-ф з презентацією про особливості та головні страви
африканської кухні виступили Мироєвська Анна та Асанова Гайдє.
Сверлович Валерія (група 111/2-ф) представила національні особливості
японської кухні, які спільно підготували і оформили в презентацію Атаманчук Вероніка, Данченко Діана, Іванова Єлизавета. Сніжана Купаєва, Маргарита Павлова, Яна Квітко та Зоя Колодіна – здобувачі вищої освіти групи 311-ф – надихнулись італійською національною кухнею і поділилися з присутніми особливостями приготування італійських страв та повідомили цікаві факти про них. Творчий колектив групи 111/1-ф у складі Черняєвої Яніни, Карпачової
Катерини та Голуб Олени презентували до уваги присутніх на заході
кримсько-татарську національну кухню. Родзинкою виступу була Карпачова Катерина, одягнена у кримсько-татарський національний костюм, який вона наочно продемонструвала. Незважаючи на он лайн формат виступу, усі присутні були вражені красою національного одягу кримських татар. Отже, особливості національної кухні є складовою культури народу, і здобувачі вищої освіти філологічного факультету долучилися до інтеркультурного обміну.

Previous Article
Next Article