Національно-патріотичний захід «Інтеркультурна кухня»
10 березня 2021 року на філологічному факультеті МДПУ імені
Богдана Хмельницького було проведено національно-патріотичний захід
«Інтеркультурна кухня». Було зазначено, що Мелітополь, як
багатонаціональне місто, в якому проживає понад 90 національностей, бере
участь у проекті Ради Європи «Інтеркультурні міста». Національно-культурні
товариства м. Мелітополь організовують фестивалі національних культур,
здійснюючи міжкультурний діалог.
Здобувачі вищої освіти філологічного факультету на чолі з кураторами та
викладачами кафедри методики викладання германських мов
Баранцовою І.О., Гостіщевою Н.О. та Харченко Т.І. підготували он-лайн
повідомлення про таку складову національної культури, як національна
кухня.
Від групи 410-ф з презентацією болгарської кухні виступила Веретяна Діана.
Мартиц Ірина (група 418-ф) представила національні особливості
англійських сніданків та обідів. Творчий колектив груп 119-ф та 129-ф
Ніколаєв Данило та Множинська Вікторія представили до уваги присутніх на
заході українську кухню. Альбіна Утеніна (група 419-ф) презентувала
особливості та головні страви німецької кухні.
Селюкова Ганна, студентка першого курсу 110-ф групи, заохотила присутніх
пригадати грузинську кухню з її фірмовими хачапурі. Актив групи 118-ф
Картушина Юлія, Кобець Альона і Зіненко Микита, надихнувшись
розповідями свого одногрупникапро культурні традиції та національні страви
його батьківщини Лівану, презентували Ліванську кухню.
Отже, особливості національної кухні є складовою культури народу, і
Мелітополь, як багатонаціональне місто, здійснює інтеркультурний обмін
традиціями народів, що мешкають у ньому.