Науково-практичний семінар «Сучасні наукові підходи до проблем орфографії української мови»

Науково-практичний семінар

«Сучасні наукові підходи до проблем орфографії української мови»

14 листопада 2020 р. у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся науково-практичний онлайн-семінар «Сучасні наукові підходи до проблем орфографії української мови» для всіх, хто послуговується літературною мовою у своїй професійній чи громадській діяльності, хто бажає знати більше про сучасну правописну систему.

Сьогодні українська мова забезпечує різні сфери суспільного, наукового і культурного життя. Грамотне володіння літературними нормами – нагальна потреба будь-якого свідомого своєї національної й культурної приналежності суспільства.

З 3 червня 2019 р. нова редакція «Українського правопису» набула чинності, проте підручники для навчальних закладів, словники й інша довідкова література з української мови уже застаріла. Сьогодні чимало із запропонованих конструкцій нового правопису мають оновити навчально-методичну, різну довідкову літературу, повноцінно на практиці застосовуватися у навчальних закладах. У зв’язку із чим під час семінару було проаналізовано розділи орфографії та запропоновано найбільш актуальні наукові підходи до проблем української орфографії в умовах сьогодення, орієнтованого на сучасні комунікації, на сучасний цифровий світ.

Семінар організували і провели доценти кафедри української мови філологічного факультету В. М. Пачева та З. О. Митяй.

 

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *