Акція “Прагнемо неба, де літають голуби”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прагнемо неба, де літають голуби!

У сучасному світі МИР – це велика цінність, адже нестабільність, страх та насилля не дають можливості розвиватися й жити не тільки окремим людям, а й цілим державам і націям. Саме тому за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН у всьому світі з 2002 року 21 вересня відзначається Міжнародний день миру (International Day of Peace). У цей день ООН закликає всі країни принаймні на добу припинити будь-які воєнні дії. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогів і компромісів принесуть відчутні результати й користь для всього людства. 

Студенти філологічного факультету долучилися до святкування цього дня й провели акцію «Прагнемо неба, де літають голуби». В умовах пандемії, коли не можна збирати велику кількість людей у приміщеннях, студенти першого курсу 210-ф та 310-ф груп відобразили загальні прагнення миру у стіннівці, під якою зібрали підписи всіх охочих підтримати мирні настрої. На майданчику біля філологічного факультету відбувся мітинг, під час якого пролунали інформативні доповіді про цей день та авторський вірш у виконанні студентки І курсу Пилипович Вікторії:

Нам треба мир, а ми – це світ.

Нам треба мир, птахів політ.

Нам треба мир без страху майбуття.

Нам треба мир, адже вогонь – це не життя!

З Днем миру я тебе вітаю.

Тебе та тата, твою матір,

Твою сім’ю, твого кота,

Сестричку, брата, друзів та

Бажаю світла в майбутті.

Кажи війні не «так», а «ні»!

На завершення акції студенти випустили в небо голубів, яких символічно вважають птахами миру, гармонії та умиротворення.

Мирного неба усім нам!

 

Матеріал підготувала

канд.філол.н.,

доцент кафедри української мови                                                   І. М. Гапєєва

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *