90-річчя з дня заснування Мелітопольського літературного об’єднання імені Павла Ловецького.

 Сьогодні на філологічному факультеті Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбувся захід із нагоди 90-річчя з дня заснування Мелітопольського літературного об'єднання імені Павла Ловецького.
Присутні на святі дізналися багато цікавого про історію розвитку об'єднання від часів заснування й до сьогодення.
Як-от:
 
* усе почалося з 1931 року, коли Олександр Рогоза на шпальтах газети "Радянський степ" започаткував літературний гурток;
* 1955 р. організовано літоб’єднання «Таврія», яким до 1971 р. керував письменник і педагог, етнограф і перекладач Павло Ловецький;
* 1980 р. літоб’єднання стало носити його ім’я;
 
* Павло Ловецький – перший з літоб’єднання, хто став членом Спілки письменників України;
 
* за часи існування до літоб’єднання прийшло багато талановитих людей, таких як Віктор Харін, Віктор Орлов, Олег Гончаренко, Домка Ботушанська, Іван Олексенко, Віра Кулішова та багато інших.
 
Ідейним організатором заходу була Світлана Непомняща - письменниця і поетеса, голова літературного об'єднання ім. Павла Ловецького з 2008 року.
Студком філологічного факультету підготував вітальну програму, у якій презентували історію розвитку літоб'єднання, зупинилися на творчості деяких його представників, вірші яких натхненно декламували наші талановиті студенти. Також зі сцени лунали пісні у сольному та колективному виконанні.

Захід запам’ятався приємними емоціями та чудовою атмосферою.

Previous Article
Next Article