Майстер-клас для вчителів англійської мови

В рамках ІІІ відкритого освітньо-наукового форуму «КЛАСИЧНА НАУКА ДЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ» 23 березня 2021 р. на філологічному факультеті доцентами кафедри методики викладання германських мов Тарасенко Т. В., Матюхою Г. В., КоноваленкоТ. В., та здобувачкою вищої освіти магістратури Павленко А. В. було організовано і проведено майстер-клас «Інтегрований розвиток критичного, системного і творчого мислення учнів на уроках англійської мови» для вчителів англійської мови закладів середньої освіти Запорізької області.

В межах тем «Cuisine of different countries» та «Intercultural communication» було продемонстровано прийоми формування навичок учнів щодо роботи у команді, вирішення проблемних ситуацій, прояву творчої ініціативи. У ході майстер-класу вчителі шкіл мали можливість залучитися до цікавих методів підвищення мотивації учнів до оволодіння англійською мовою, організації командної роботи в учнівському колективі, планування уроку та використання інноваційних технологій.

Майстер-клас було сфокусовано на визначенні ролі вчителя англійської мови як учасника партнерських відносин з учнями, сконцентрованого на  потребах школяра у навчальному процесі, розробника нового освітнього змісту, заснованого на забезпеченні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації особистості в суспільстві.

Проведений майстер-клас дозволив продемонструвати потенціал уроку англійської мови щодо розвитку критичного, системного і творчого мислення учнів та формування на їх основі англомовних ключових компетентностей.

 

Previous Article
Next Article