Національно-патріотичний захід «Інтеркультурна кухня»

10 березня 2021 року на філологічному факультеті МДПУ імені
Богдана Хмельницького було проведено національно-патріотичний захід
«Інтеркультурна кухня». Було зазначено, що Мелітополь, як
багатонаціональне місто, в якому проживає понад 90 національностей, бере
участь у проекті Ради Європи «Інтеркультурні міста». Національно-культурні
товариства м. Мелітополь організовують фестивалі національних культур,
здійснюючи міжкультурний діалог. Здобувачі вищої освіти філологічного
факультету на чолі з кураторами та викладачами кафедри методики
викладання германських мов Баранцовою І.О., Гостіщевою Н.О. та
Харченко Т.І. підготували он-лайн повідомлення про таку складову
національної культури, як національна кухня.
Від групи 410-ф з презентацією болгарської кухні виступила Веретяна
Діана. Мартиц Ірина (група 418-ф) представила національні особливості
англійських сніданків та обідів. Творчий колектив груп 119-ф та 129-ф
Ніколаєв Данило та Множинська Вікторія представили до уваги присутніх на
заході українську кухню. Альбіна Утеніна (група 419-ф) презентувала
особливості та головні страви німецької кухні. Селюкова Ганна, студентка
першого курсу 110-ф групи, заохотила присутніх пригадати грузинську
кухню з її фірмовими хачапурі. Актив групи 118-ф Картушина Юлія, Кобець
Альона і Зіненко Микита, надихнувшись розповідями свого одногрупника
про культурні традиції та національні страви його батьківщини Лівану,
презентували Ліванську кухню.
Отже, особливості національної кухні є складовою культури народу, і
Мелітополь, як багатонаціональне місто, здійснює інтеркультурний обмін
традиціями народів, що мешкають у ньому.

 

Previous Article
Next Article