25 листопада 2020 р. відбулось чергове засідання наукового гуртка кафедри германської філології «Філологічні студії»

Гурток кафедри германської філології

«Філологічні студії»

(«Когнітивні дослідження у сучасному мовознавстві»)

2020 – 2021 н.р.

25 листопада 2020 р.

Сьогодні, 25 листопада 2020 р., відбулось чергове засідання наукового гуртка кафедри германської філології «Філологічні студії» («Когнітивні дослідження у сучасному мовознавстві»). Формат засідання вже став традиційним – з використанням Скайпу, що, однак, не позбавило його жвавості та яскравості, оскільки актуальність та різновекторність заявлених для обговорення тем жодного із учасників не залишили байдужим.

Радіон Скобліков (418-ф гр.) у доповіді “Етнолінгвістика: місце, роль, методи і методики”, розповів про сутність етнолінгвістики як гібридної науки, про місце, яке етнолінгвістика займає в колі гуманітарних наук, про її методи і методики, основні течії у вітчизняній і зарубіжній етнолінгвістиці, ознайомив з цікавими результатами, що їх отримали науковці у цій галузі.

Безсонова Вероніка (418-ф гр.) зробила доповідь на тему “Концепція когнітивної граматики Р. Ленекера”, розказала про сутність “когнітивної граматики”, або «граматики простору» американського лінгвіста Рональда Уэйна Ленекера, ознайомила з методикою лінгвістичного описування, в основі якої лежить уявлення про процеси когнітивної переробки, структурування та організацію мовного знання.

 

В доповіді Гришунової Аліни (418-ф гр.) “Семантика прототипів Еліанори Рош” повідомлялося про здобутки американского психолога Е. Рош у галузі психолінгвістики.

Керівник гуртка, викладач кафедри германської філології Мінькова Г.Ю., нагадала про “Необхідність дотримання принципів академічної доброчесності” та “шляхи уникнення академічного плагіату”.

З доповіддю “Prachliches Abbild des aggressiven menschlichen Zustandes” (Відбиття у мові агресивних станів людини) виступила магістрант Ведмецька Вікторія (М129-ф гр.) та викладач кафедри Жигоренко І.Ю., доповідь якої була присвячена темі “Мовної гри у системі мовно-стилістичних засобів вираження комічного”.

 

Проведення наступного засідання наукового гуртка планується на 3 грудня 2020 року о 12.45 у Скайпі, за посиланням

https://join.skype.com/iS7qOsOFda9O

 

Запрошуємо усіх бажаючих приєднуватись до наукових пошуків!

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *