Гендерна рівність як один з аспектів життя у демократичному суспільстві

8 травня 2020 року силами здобувачів вищої освіти 117, 417 груп філологічного факультету та голови студентського самоврядування гуртожитку№1 В. Тарасенко під керівництвом викладачів кафедри германської філології та методики викладання германських мов Л.А. Куликової, Т.В. Тарасенко, Т.В. Рябухи було проведено захід «Гендерна рівність як один з аспектів життя у демократичному суспільстві».

Матеріал, який підготували студенти, охопив великий відрізок розвитку суспільства і місця жінки в ньому, починаючи з древніх часів і до сьогодення, коли змінюються традиційні жіночі ролі і точаться феміністичні дискусії.
Згадали епоху середньовіччя і обмеження прав жінок; жінок-козачок, які пройшли шлях від наложниці до повноправної господині; видатних жінок ХХ століття. Особливу увагу було приділено періоду Великої вітчизняної війни, коли на плечі жінок ліг весь тягар роботи в тилу – на полях, заводах, коли вони нарівні з чоловіками воювали за звільнення рідної землі від фашистських загарбників.

Згадали жінок Мелітополя, які творили історію міста, жінок-політиків і науковців, письменниць, актрис, спортсменок і співачок. І на завершення не забули нагадати, що материнство вписане в природу жінки, яка є берегинею роду людського.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *